Esik az eső, fúj a szél, váratlan fordulatot vett a kormánykommunikáció

A miniszterelnök eddig látszólag a konzervatív, statikus közösségimédia-használatat képviselője volt: a sajtóközleményekhez készített angol-magyar (jól látod Karácsony!) címekkel ellátott diplomáciaikézszorongatós és íróasztalnálfontosdolgokatelintéző fotók mellé csak egyszer-egyszer csúszhatott be vadabb, előre várhatóan mémindító többbalatonkevesebbbrüsszel és koviubi kontent.

A miniszterelnök legfrissebb posztja azonban, melyben az esőnek örülők tagelésére buzdítja a fészbukosokat, arra enged következtetni, hogy Orbán is kénytelen Gyurcsány Ferenchez hasonlóan interaktívabban szólni a követőihez, ha hatékonyan akarja növelni az online fanklubját.

A nép pedig nem volt rest kommentelni vezetőnk posztja alá: több megoldás is született arra, hogy kinek az érdekében állhat a mai esős időjárás. István véleménye szerint a csapadék leginkább a földnek vált javára, Kinga pedig boldogan számolt be arról, hogy gyermekével micsoda örömet okoz nekik a pocsolyába placcsanás.

De nem mindenki örült a gondoskodó miniszterelnök úr által a magyar nép számára elintézett időjárásnak, a jót semmiben meg nem látó károgók sem tudták távol tartani ujjaikat a billentyűzettől: egy elégedetlen MÁV alkalmazott inkább pénzeső iránt áhítozott, egy sötétebb lelkű kommentelő pedig a könnyed záporok helyett villámcsapást kívánt, egyenesen Orbán testébe (vélemény: nem szép dolog).

Nem csak a fideszesek, de a magyar politikusok többségének Facebook oldalán is szokatlan ez a fajta interaktivitás. Bár Gyurcsány Ferenc a hátborzongató völgyben mozgó chatbotja már több éve üzemel (hogy milyen sikerrel, arról pontos kimutatásokat valószínűleg ezekben a pillanatokban is számolnak a DK Big Data szerverei, a potenciális választópolgárok személyes adatait használva), a volt miniszterelnök mégsem tudta átvezetni politikustársait egy olyan online megjelenésbe, ami, kialakítva a választókkal folytatott folyamatos párbeszéd, egyfajta nonstop nemzeti konzultáció illúzióját még hatékonyabb tömegmanipulációs képességeket adna az egész magyar politika kezébe.

Kivéve persze Orbán Viktort, neki úgy tűnik tetszik az ötlet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük